This is the main content area

Het bestuur


Het bestuur bestaat op dit moment uit 5 personen. Dit zijn ouders van de leerlingen op NTC Quito. Het bestuur is verantwoordelijk voor het algemeen beleid van de school. Hieronder stellen de bestuursleden zich kort aan u voor.


Niek Jannink (voorzitter)

Mijn naam is Niek Jannink en ik ben de vader van Gael. Nadat Gael in 2014 in Quito is geboren ben ik samen met mijn vrouw Verónica teruggegaan naar Nederland en hebben we nog bijna 3 jaar in Den Haag gewoond. Daar hebben we onze migratie naar Ecuador gepland en voorbereidt. Sinds maart 2018 wonen wij in een huis aan de Manuela Seanz tussen Collegio San Gabriel en Plaza las Americas. Vanaf het moment dat wij in Ecuador zijn aangekomen gaat Gael met veel plezier elke week naar meester Hans om zijn Nederlands te verbeteren en om met zijn Nederlandse vriendjes te kunnen spelen. Ik ben zelf zelfstandig Softwareontwikkelaar en werk op afstand voor klanten voornamelijk uit Nederland, en dit vanuit mijn kantoor aan huis.


Eva Merkx (secretaris)

Mijn naam is Eva en ik woon inmiddels 17 jaar in Quito samen met mijn Ecuadoraanse man en twee meiden: Yulia (15 jaar) en Hanna (12 jaar). Als antropologie studente kwam ik voor het eerst naar Ecuador voor mijn afstudeeronderzoek en al in de eerste week leerde ik mijn huidige man Cristian kennen…je raad het al, ik ben even snel terug in Nederland geweest om af te studeren en daarna ben ik direct weer vertrokken naar Ecuador. Ik heb inmiddels een goedlopend reisbureau en run samen met mijn man een hosteria diep in de bergen dicht bij het Quilotoa kratermeer. Verder ben ik gek op Yoga en maak regelmatig trektochten in de bergen. Mijn dochters zitten al jaren op de Nederlandse school – ik vind het leuk dat ze op deze manier in aanraking komen met andere gemixte kinderen en wat oppikken van mijn cultuur en taal. Over de Sinterklaas activiteiten en het jaarlijkse cultuur weekend zijn ze zelf razend enthousiast! Met alle plezier draag ik dit jaar een steentje bij aan de organisatie van NTC!


Victor van Dijk (penningmeester)

Mijn naam is Victor van Dijk en ik ben vader van Gabriel en Amélie. Ik woon sinds 1998 in Ecuador. Ik wilde na mijn studie plantenbiotechnologie en kopcursus bedrijfskunde graag een jaartje buitenland-ervaring opdoen. Het werd Ecuador. Maar het beviel zo goed hier, dat ik nooit meer terug ben gegaan. Samen met mijn Ecuadoraanse vrouw Cristina, de kinderen en onze 2 poezen wonen we op een fijne en rustieke locatie net buiten de stad. Van oorsprong kom ik uit het Westland, het glastuinbouw hart van Nederland. Mijn ouders hadden er een bloemenkwekerij en ook ik ben zodoende in het bloemenvak gerold. In Quito geef ik leiding aan de Zuid-Amerikaanse inkoopvestiging van het Nederlandse bloemenhandelsbedijf FleuraMetz. Mijn vrouw en ik vinden het belangrijk dat onze kinderen tweetalig opgroeien, en dus is NTC vanzelfsprekend.


Bert de Bièvre (algemeen bestuurslid)

Ik woon in Ecuador sinds 1992, een hele tijd in Cuenca, waar mijn echtgenote Miriam Landeta vandaan komt, en vanaf 2006 in Quito. In 2014-2015 hebben we ook een kleine twee jaar in Perú gewoond. Ik ben burgerlijk ingenieur met bijkomende opleidingen in water- en bodembeheer, en heb gewerkt in die thematiek op de Universiteit van Cuenca, en later in projecten ter bescherming van het paramo ecosysteem en de bescherming van onze dierbare waterbronnen in het algemeen. Sinds we terug zijn uit Peru is het ook dat wat ik doe als hoofd van FONAG, een organisatie met als taak de bescherming en restauratie van de gebieden die strategisch belangrijk zijn voor de watervoorziening voor Quito. Sinds 2017 neem in zitting in het bestuur van NTC.


Jenny Ordoñez (algemeen bestuurslid)

Ecuadoraanse van geboorte, Nederlandse van hart!

Na 15 jaar in Nederland en Costa Rica te hebben gewoond, ben ik in 2016 met mijn gezin teruggekeerd naar Ecuador. Ik heb twee kinderen die deelnemen aan de Nederlandse school. Het is heel belangrijk voor mijn man en mij om de samenhang met de Nederlandse cultuur en taal bij onze kinderen te handhaven. Bovendien is de school een uitstekende plek om andere Belgische en Nederlandse gezinnen in Ecuador te ontmoeten en om hun tradities te vieren. Voor mij is het een zeer mooie kans om samen te werken aan de ontwikkeling van de school in Quito en de organisatie van culturele activiteiten.