This is the main content area

Het bestuur


Het bestuur bestaat op dit moment uit 5 personen. Dit zijn ouders van de leerlingen op NTC Quito. Het bestuur is verantwoordelijk voor het algemeen beleid van de school. Hieronder stellen de bestuursleden zich kort aan u voor.

 

Niek Jannink (voorzitter)

Mijn naam is Niek Jannink en ik ben de vader van Gael. Nadat Gael in 2014 in Quito is geboren ben ik samen met mijn vrouw Verónica teruggegaan naar Nederland en hebben we nog bijna 3 jaar in Den Haag gewoond. Daar hebben we onze migratie naar Ecuador gepland en voorbereidt. Sinds maart 2018 wonen wij in een huis aan de Manuela Seanz tussen Collegio San Gabriel en Plaza las Americas. Vanaf het moment dat wij in Ecuador zijn aangekomen gaat Gael met veel plezier elke week naar meester Hans om zijn Nederlands te verbeteren en om met zijn Nederlandse vriendjes te kunnen spelen. Ik ben zelf zelfstandig Softwareontwikkelaar en werk op afstand voor klanten voornamelijk uit Nederland, en dit vanuit mijn kantoor aan huis.

 

Eva Merkx (secretaris)

Mijn naam is Eva en ik woon inmiddels twee decennia  in Quito samen met mijn Ecuadoraanse man en twee meiden: Yulia en Hanna. Als antropologiestudente kwam ik voor het eerst naar Ecuador voor mijn afstudeeronderzoek en al in de eerste week leerde ik mijn huidige man Cristian kennen… Je raad het al, ik ben even snel terug in Nederland geweest om af te studeren en daarna ben ik direct weer vertrokken naar Ecuador.

Ik heb inmiddels een goedlopend reisbureau en run samen met mijn man een hosteria diep in de bergen dicht bij het Quilotoa kratermeer. Verder ben ik gek op yoga en maak regelmatig trektochten in de bergen. Mijn dochters zitten al jaren op de Nederlandse school – ik vind het leuk dat ze op deze manier in aanraking komen met andere gemixte kinderen en wat oppikken van mijn cultuur en taal. Over de Sinterklaasactiviteiten en het jaarlijkse cultuur weekend zijn ze zelf razend enthousiast! Met alle plezier draag ik een steentje bij aan de organisatie van NTC!

 

Victor van Dijk (penningmeester)

Mijn naam is Victor van Dijk en ik ben vader van Gabriel en Amélie. Ik woon sinds 1998 in Ecuador. Ik wilde na mijn studie plantenbiotechnologie en kopcursus bedrijfskunde graag een jaartje buitenland-ervaring opdoen. Het werd Ecuador. Maar het beviel zo goed hier, dat ik nooit meer terug ben gegaan. Samen met mijn Ecuadoraanse vrouw Cristina, de kinderen en onze 2 poezen wonen we op een fijne en rustieke locatie net buiten de stad. Van oorsprong kom ik uit het Westland, het glastuinbouw hart van Nederland. Mijn ouders hadden er een bloemenkwekerij en ook ik ben zodoende in het bloemenvak gerold. In Quito geef ik leiding aan de Zuid-Amerikaanse inkoopvestiging van het Nederlandse bloemenhandelsbedijf FleuraMetz. Mijn vrouw en ik vinden het belangrijk dat onze kinderen tweetalig opgroeien, en dus is NTC vanzelfsprekend.

 

Mark van Wijk (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Mark van Wijk en woon sinds 2017 in Quito, Ecuador met mijn vrouw Jenny en mijn twee kinderen, Eline en Thomas. De kinderen zijn nog wel in Nederland geboren, maar toen ze 2 en 4 jaar oud waren, zijn we naar Costa Rica verhuisd. Na vijf mooie jaren in Turrialba zijn we toen naar Quito verhuisd, om dichter bij de familie van mijn vrouw te wonen. Sinds we hier wonen, zijn de kinderen naar de NTC gegaan om hun Nederlands weer op het juiste peil te brengen.

 


Emmie Vergouw (algemeen bestuurslid)

 

Mijn naam is Emmie Vergouw. In 2000 kwam ik als toerist op vakantie naar Ecaudor. Sindsdien ben ik in de wolken van mijn Ecuadoraanse man, land, natuur en het heerlijke zonnige weer! Inmiddels meer dan 20 jaar woonachtig in Quito.

Ik ben getrouwd met Medardo en moeder van Montheli en Nolan. Zij gaan sinds vier jaar naar de Nederlandse school. Doordat ze op NTC contact hebben met eveneeens meertalige kinderen en Nederlands met minstens een van de ouders spreken, voelen ze zich vrijer en zelfverzekerder zich te uiten in het Nederlands. Ook door de cultuuractiviteiten houden ze een band met mijn Nederlandse afkomst. En het het is ook fijn dat ze zo oefenenen voor bezoek aan familie en vrienden in Nederland en zich dan goed verstaanbaar kunnen maken.

Ik was meer dan acht jaar werkzaam voor de Nederlandse amabassade totdat deze in 2012 werd opgeheven. Sindsdien werk ik samen met mijn man in ons toeristische transportbedrijf en zorgen wij ervoor dat zowel de nationale als de internationale toerist naar de mooiste en uniekste plekjes van dit land worden gebracht.